Köftenin Privegi hali, sofranıza lezzet getirecek!
Yağı ısıtın soğan, sarımsak ve biberi soteleyin. Salçayı da ilave edip kavurun. Sıcak su ilave edip kaynatın, sosunuzu şeker, sirke, tuz ve diğer baharatları ilave edip kıvam alana kadar kaynatın.
Privegileri tepsiye dizip üzerlerine sosu döküp domates ve biberle süsleyip 160 derecede 20-25 dakika fırında pişirin.
Patatesleri soyun, doğrayın ve su ilave edip pişirin. Patatesler pişince ezin, süt ve tereyağı ilave edip püre haline getirin.
Privegi dalyan köfteyi püre ile servis edin.
- 6 adet Privegi Burger 85 gr’lık
- 3 adet orta boy patates
- 100 ml süt (isteğe göre vegan)
- Tuz, karabiber
- 50 gr tereyağı (isteğe göre vegan)
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 3 kaşık domates salçası
- 2 damla sirke
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı şeker
- Tuz, karabiber
- 50 gr tereyayağı
- 50 gr zeytinyağı
- Süslemek için; domates, biber
Bildiğiniz sahan köfte, bilmediğiniz lezzetiyle!
Domateslerin dal kısmını kesin alt kısmını artı şeklinde çizin. Kaynayan suya atın, domatesleri 2 dakika sonra çıkarın ve kabuklarını soyup blenderdan geçirin.
Yağı ısıtın soğanı ilave edip kavurun, domatesi ilave edin. Pişirin, sirke ve sarımsağı ilave edip sosunuzu pişirin. Isınmış Privegi sebze köftelerini ilave edip sosla özdeşleşene kadar ısıtın.
Tereyağında kırmızı biber kavurup, üzerine döküp servis edebilirsiniz.
- 50 adet Privegi Sebze Köftesi Havuçlu 12' gr'lık
- 2 kg domates
- 2 adet soğan ince doğranmış
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 10 gr sirke
- 70 gr tereyağı (isteğe göre vegan)
- 70 gr zeytinyağı
Çıtır çıtır milföy hamuru Privegi farkıyla!
Milföy hamurlarını çözülmesi için tezgaha dizin.
Yağı ısıtın soğanı kavurun ve havucu ilave edip biraz daha kavurun bezelyeyi ilave edin. Sebzeleri kendi suyunda pişirin. Dilerseniz biraz su ilave edin. Tuz, karabiber ve istediğiniz baharatı ilave edin. Soğutun.
Hamurları 15×15 ölçüsünde açın ortasına Privegi ve sebze karışımından ilave edip zarf gibi kapatın. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede 20-25 dakika pişirin ve yoğurt ile servis edin.
- 6 Adet Privegi Klasik Falafel 50 gr’lık
- 6 adet milföy hamuru (İsteğe göre vegan)
- 100 gr bezelye
- 1 adet havuç küçük küp doğranmış
- 1 adet soğan küçük küp doğranmış
- 2 adet yumurta sarısı (isteğe göre vegan)
- Tuz, karabiber
- 50 gr zeytinyağı
Pratik bir alternatif arayanlara…
Domatesleri, marulu ve kornişon turşuyu çok ince dilimler halinde kesip birbirine karıştırın. Yağsız tavada Privegi Sebze Köftesi’ni 2 dakika ısıtın. Lavaş’ların içine önce humus sosunu sürün, ısınmış Privegi sebze köfteleri üstüne bastırarak lavaşın içine dağıtın. Hazırlamış olduğunuz domates, kornişon, marul karışımını lavaşınızın içine koyun. Üzerine tahin sosunuzu, yoğurt sosunuzu, barbekü sosunuzu koyduktan sonra dürüm şeklinde sarınız.
Sardığınız dürümleri tost makinasında 2 dakika ısıttıktan sonra servis ediniz.
- 20 adet Privegi Sebze Köftesi Havuçlu 12 gr’lık
- 100 gr domates
- 100 gr kornişon turşu
- 100 gr iceberg marul
- 50 gr humus
- 20 gr tahin sos
- 20 gr yoğurt sos (isteğe göre vegan)
- 20 gr barbekü sos
Sofralarınızı kebap lezzetiyle şenlendirin!
Yağı ısıtın soğan, sarımsak ve biberi soteleyin. Salçayı da ilave edip kavurun. Sıcak su ilave edip kaynatın, sosunuzu şeker, sirke, tuz ve diğer baharatları ilave edip kıvam alana kadar kaynatın.
Patlıcanları yağda kızartın. 3 dilim patlıcanı çaprazlama koyun ortasına 1 adet Privegi koyup kapatın. Üzerine domates ve biber koyup tepsiye dizin. Bütün malzemeleri bu şekilde hazırlayıp üzerine sos ilave edin.
160 derecede 20-25 dakika fırında pişirin. Servis edin.
- 6 adet Privegi Sebze Köftesi 50 gr'lık
- 3 adet kemer patlıcan 5 mm kalınlığında uzunlamasına kesilmiş
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 3 kaşık domates salçası
- 2 damla sirke
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı şeker
- Tuz, karabiber
- 50 gr yağ
- Süslemek için; domates, biber
Burger keyfini bir de böyle deneyin!
Burger ekmeklerinizin arasını açın, içine ince dilimlediğiniz domates, salatalık, turşular, iceberg marul ve beyaz soğanınızı yerleştirin, yağsız tavada 2 dakika ısıttığınız Privegi Burger’i ekmeğinizin içine yerleştirdikten sonra barbekü sosunuzu üstüne koyup servis ediniz.
- 4 adet Privegi Burger 125 gr’lık
- 4 adet yuvarlak hamburger ekmeği (isteğe göre vegan)
- 100 gr çeşitli turşular (kornişon tavsiye edilir)
- 2 adet tatlı beyaz soğan
- 2 adet orta boy salatalık
- 2 adet orta boy sert domates
- 1 adet küçük iceberg marul
- 50 gr barbekü sos
İster evde, ister yolda, ister piknikte. Sandviçler hazır!
Baget sandviç ekmeklerinizin arasını açın, içine ince dilimlediğiniz domates, salatalık, iceberg marul ve kırmızı soğanınızı yerleştirin, yağsız tavada 2 dakika ısıttığınız Privegi sebzeli köfte dürümlerini üstüne ekledikten sonra servis ediniz.
- 12 adet Privegi Sebzeli Köfte Klasik 12 gr’lık
- 4 adet baget sandviç ekmeği (isteğe göre vegan)
- 2 adet büyük boy domates
- 2 adet orta boy salatalık
- 1 adet tatlı kırmızı soğan
- 1 adet küçük iceberg marul